Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Carpaccio van tonijn met ananas

Informatie
dinner Voorgerecht
person 4 personen
time <20 minuten

Ingrediënten

400 g verse tonijn, aan een stuk
2 dikke plakken verse
ananas (250 g)
1 vanillestokje
sap van 1 limoen
1 rode peper zonder zaadjes,
fijn gehakt
2 eetlepels verse koriander, gehakt
2 eetlepels bieslook, gehakt
zwarte peper, versgemalen

Bereiding
Leg het stuk tonijn 1 uur in de diepvries, zodat het steviger wordt. Snijd van de ananasplakken de schil en harde kern weg. Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit. Klop in een kom het limoensap met rode peper, vanillezaadjes, koriander en bieslook tot een dressing.

Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel 1 uur staan. Snijd de tonijn direct uit de vriezer met een scherp (elektrisch) mes in flinterdunne plakken. Spreid de tonijn op borden uit en bestrijk ze met dressing van de ananas en schep de ananasstukjes in het midden. Maal er royaal zwarte peper boven.

Serveertip
Gebruik in plaats van een verse ananas koelverse ananasblokjes, maar snijd ze wel kleiner.