Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Garnalen tomatentaartje

Informatie
dinner Lunchgerecht
person 4 personen
time 35+ minuten

Ingrediënten

200 g Hollandse garnalen
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
2 bosuitjes
2 eieren
4 eetlepels crème fraîche of kookroom
peper, versgemalen
mespuntje kerriepoeder
75 g belegen kaas, geraspt
100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
2 eetlepels citroensap
4 muffin- of quichevormpjes Ø 10-12 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes brood iets
uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie. Bekleed de vormpjes met het brood met
de oliekant tegen de vorm.

Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, peper, kerriepoeder, kaas en bosui. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin. Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn. Besprenkel de garnalen met
citroensap.

Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op 4 borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui. Lekker met veldsla of fijne bladsla.

Serveertip
Het gerecht is romig en fris en daarbij past een ronde, fruitige Pinot Blanc d’Alsace