Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Gebakken schol met paprikasaus

Informatie
dinner Hoofdgerecht
person 4 personen
time 20-30 minuten

Ingrediënten

600 g scholfilet (4 grote filets of 8 kleine filets)
versgemalen zwarte peper
sap van 1 sinaasappel
4 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels komijn
250 g tros kerstomaatjes
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels paprikapuree (avjar)*

Bereiding
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de filets zo 10 minuten liggen. Meng de bloem in een diep bord met paprikapoeder en komijn. Wentel de scholfilets door het bloemmengsel.

Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de tomaatjes in een bakblik. Bestrooi ze met zout en peper en schep ze om met een eetlepel olijfolie. Schuif het bakblik 15 cm onder het hete grilelement en rooster de tomaatjes in 8 minuten gaar. De velletjes springen dan open.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer de filets halverwege voorzichtig met een brede spatel. Leg de scholfilets op een bord en houd ze warm in de uitgeschakelde oven. Roer de paprikapuree en de rest van het sinaasappelsap door het bakvet en warm de saus al roerende door. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Serveer de scholfilets op warme borden. Schep de saus erover en leg de trosjes tomaatjes op de filets.

Serveertip
Lekker met couscous of pasta en sperziebonen.