Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn

Informatie
dinner Voorgerecht
person 6 personen
time 20-30 minuten

Ingrediënten

250 g tonijnsteak
3 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 rode of gele paprika’s, in stukjes
200 g kruimige aardappel, in blokjes
2 teentjes knoflook
½ eetlepel milde paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
(vers of diepvries), gehakt
1 liter courtbouillon of kruidenbouillon
zeezout
(citroen)peper, versgemalen
2 takjes verse basilicum

Bereiding
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.

Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen citroenpeper.

Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.

Serveertip
Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.