Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Mini paprika’s met wijting

Informatie
dinner Borrelhapje
person 4 personen
time 10-20 minuten

Ingrediënten

150 gram wijtingfilet, in stukjes
1 eiwit, losgeklopt
2 eetlepels crème fraîche
2 theelepels milde kerriepoeder
4 (zoete oranje) mini-paprika’s
1 (biologische) sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel verse muntblaadjes, in dunne reepjes
keukenmachine
stoommandje

Bereiding

Pureer de wijting in het kleine bakje van de keukenmachine. Voeg het eiwit en de crème fraîche toe en strooi de kerriepoeder, wat versgemalen peper en ½ theelepel zout erover. Meng alles goed door elkaar tot een fijne puree. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes. Vul de halve paprikaatjes met het wijtingmengsel en druk dit goed aan. Zet de paprikaatjes in het stoommandje. Zet het stoommandje in een pan boven een laag kokend water en stoom de paprika’s afgedekt in 8-10 minuten gaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Roer in een schaaltje een dressing van de olijfolie met de gemalen komijn, wat zout en versgemalen peper, sinaasappelrasp en muntblaadjes. Zet de paprika’s op kleine bordjes of op een schaal en schep er een beetje dressing over.