Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Rode koolsalade met Makreel

Informatie
dinner Hoofdgerecht
person 4 personen
time >60 minuten

Ingrediënten

1 gestoomde makreel van 300 g
100 ml appelsap
50 g rozijnen
½ kleine rodekool (totaal ca. 250 g)
3 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels (walnoot)olie
1 eetlepel verse tijmblaadjes + enkele takjes tijm voor garnering
1 klein struikje witlof
zout en peper

Bereiding

Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht. Laat de rozijnen daarna uitlekken, bewaar het vocht. Snijd de halve rodekool doormidden en snijd de harde stronk schuin weg. Schaaf de rodekool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes.

Klop 2 eetlepels van rozijnenvocht met de azijn, olie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de rodekool en tijmblaadjes erdoor en laat de salade minstens een uur staan. Verwijder de kop en het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in 4 grote stukken. Snijd op het laatste moment het struikje witlof in dunne reepjes.

Schep op vier borden een bergje rodekoolsalade. Leg de stukken makreel erop en druppel er wat het rozijnenvocht over. Verdeel de witlof en rozijnen erover en garneer met takjes tijm.