Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Sushi met haring

Informatie
dinner Borrelhapje
person 8 personen
time <20 minuten

Ingrediënten

4 nieuwe haringen, schoongemaakt
4 velletjes sushi nori
50 g worteljulienne of geraspte wortel
8 sprietjes bieslook
4 bolletjes gekonfijte gemberbolletjes, fijngehakt
4-6 eetlepels Japanse sojasaus
½ eetlepel sesamolie
grof gemalen zwarte peper
sushimatje

Bereiding
Maak de haringfilets los. Snijd de norivellen bij op de lengte van de haring. Leg een norivel op het sushimatje en leg vervolgens een haringfilet met de huidzijde op het norivel. Verdeel wat fijngehakte gember over de haringfilet en leg over de hele lengte van de haringfilet reepjes geraspte wortel met daarop 4 bieslooksprietjes. Leg hier weer een haringfilet op met de huidzijde aan de bovenkant en met de staartkant aan de andere kant.

Rol met behulp van het sushimatje de nori met haring stevig op. Bevochtig de rand van het norivel met wat water en plak deze vast. Wikkel de rol in plastic folie. Maak zo nog drie rollen en bewaar ze minstens 1 uur in de koelkast.

Snijd de rollen met een groot scherp mes elk in 4 stukken. Zet de sushi rechtop op een schaal.
Meng de sojasaus en sesamolie met wat peper in een klein schaaltje en zet dit bij de sushi.