Snel bestellen

Uw bestelling is opgeslagen met ordernummer .
Er is iets misgegaan bij het bestellen.
Visnetpakket  19,95 + -
Familiezak Kibbeling  9,50 + -
Schoongemaakte Haring (5 stuks)  10,00 + -
Familiezak Kibbeling  18,00 + -
Afhaaldag
Afhaaltijd
Direct bestellen

Waterzooi van vis en lentegroenten

Informatie
dinner Hoofdgerecht
person 4 personen
time 20-30 minuten

Ingrediënten

8 bospeentjes, in stukken van 4 cm
6 bosuitjes, in stukken van 1 cm
150 g peultjes
300 g zalmfilet, in 4 stukken
300 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
8-12 ongepelde tijgergarnalen
3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
100 g boter, in blokjes
versgemalen zwarte peper
100 ml droge witte wijn
1 pot visfond (380 ml) of 400 ml visbouillon

Bereiding
Verdeel de wortel, bosui en peultjes in een hapjespan. Leg de stukken vis en garnalen ertussen en verdeel peterselie en de blokjes boter erover. Bestrooi het geheel met zout naar smaak en maal er royaal peper boven. Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht.

Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook en laat de waterzooi 10-12 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.

Serveertip
Serveer de waterzooi in warme diepe borden en geef er bruin stokbrood bij.